Scrambled tofu


Tänk dig att vakna utsövd, solen skiner, magen knorrar i kör med fågelkvittret och dina näsborrar registrerar en ljuvlig doft av kaffe, grillade tomater, champinjoner och… vänta nu, äggröra?!
Japp, bl.a. tofu och de fantastiska ostsmakande bjästflingorna har gjort det möjligt att laga något som liknar äggröra men som aldrig varit i kontakt med en hönas underliv. 

Tofuröra a.k.a. scrambled tofu

  • 270 g fast, naturell tofu (1 paket)
  • 1 gul lök
  • 100 g champinjoner 
  • 2 dl havregrädde
  • 1 dl havremjölk
  • 1 dl bjästflingor
  • 1 msk ljus japansk soja
  • 0,5 msk lökpulver
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk chili flakes

Finhacka löken och svampen och stek dem på medelvärme i olja tills att löken är mjuk och svampen har vätskat ur sig. Tillsätt lökpulver, gurkmeja, paprikapulver, chiliflakes och soja. Rör runt och smula sedan ner tofun i stekpannan. Rör ihop den med löken och svampen och tillsätt havregrädde och havremjölk under omrörning.  När röran kokat ner och fått en krämig konsistens ska pannan tas av från värmen och bjästflingorna kan blandas ner i röran. Bjäst innehåller mycket vitaminer som förstörs vid upphettning, och därför ska de tillföras på slutet för att bevara näringsvärdet. Bjästflingorna gör röran lite fastare och tillför en ”ostig” smak. 

Servera tillsammans med gott bröd, stekta/grillade tomater och champinjoner och kanske vita bönor. Toppa gärna röran med färsk persilja, gräslök eller koriander samt röd chili, tabasco eller chili flakes för extra hetta. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s