Långtidsbakade körsbärstomater med linguine och rostade pinjenötter

Tomater är goda i alla former och utföranden, men det är något extra med körsbärstomater som bakats på låg värme  under lång tid. Det gör att alla smaker koncentreras och resultatet blir trots sin enkelhet lyxigt. Tomaterna kan med fördel ätas på pizza eller som tillbehör till t.ex. bönbiffar. Här har vi valt att servera dem till linguine med rostade pinjenötter. En perfekt rätt att bjuda på när du har bråttom men ändå vill laga något lyxigt. Eftersom tomaterna kan bakas i förväg kan rätten svängas ihop på ca 10 minuter. Enkelt och vansinnigt gott!

Långtidsbakade körsbärstomater med linguine och rostade pinjenötter 

  • 800 g körsbärstomater
  • Olivolja
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Basilika
  • 80 g pinjenötter
  • 1 paket linguine

Halvera tomaterna på bredden och lägg dem med snittytan uppåt i en ugnsplåt. Ringla över olivolja och strö på lite flingsalt och grovmalen svartpeppar. Hacka några basilikablad och strö över tomaterna. Baka mitt i ugnen på 60-70 grader i ca 10 timmar (t.ex. över natten). Om de inte är redo att serveras kan de lagras i en skål i kylen.


Innan servering: koka linguine och rosta pinjenötterna i torr panna tills att de fått lite färg. Ringla olivolja över pastan och servera med tomaterna, pinjenötterna och färsk basilika. 

Annonser

3 thoughts on “Långtidsbakade körsbärstomater med linguine och rostade pinjenötter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s