Halloncheesecake 


Tårtor, kakor, bullar och andra bakverk är ofta väldigt söta och mäktiga. Vi gillar när det söta vägs av mot en syrlighet och den här tårtan är en perfekt kombination av sött, syrligt och en härlig krämighet. Den kan även göras glutenfri med glutenfria digestivekex.

Tårtbotten

  • 200 g digestivekex
  • 80 g neutral kokosolja
  • 1 tsk kanel

Fyllning

  • 450 g vegansk cream cheese (t.ex. creamy smooth)
  • 0,5 dl citronsaft
  • Zest från 1,5 citroner
  • 2 dl florsocker
  • 0,5 dl no egg

Gelé

  • 3 dl vatten
  • 2 msk citronsaft
  • 2 dl hallon (färska eller frysta)
  • 2 msk socker 
  • 1 tsk agar-agarpulver

Mixa digestivekex med kokosolja och kanel i t.ex. en matberedare. Tryck ut kakdegen i botten av en kakform. Förgrädda i mitten av ugnen i 175 grader i 15 minuter.

Vispa under tiden creamy spread, florsocker, citronsaft, citronzest, florsocker och no egg-pulver i en bunke. Smörj in kakformens kanter med lite kokosolja och sprid ut smeten med en slickepott över den förgräddade tårtbotten. Grädda i ugnen i 175 grader i 45 minuter. Ta ut formen och låt svalna.

Koka upp vatten, citronsaft, hallon och socker. Mixa slät och tillsätt agar-agar under vispning. När agar-agarpulvret löst sig, ta av från plattan och låt svalna till ca 40 grader. Häll därefter röran försiktigt i tårtformen och låt tårtan vila i kylen tills att gelén stelnat, minst 8 timmar. Servera med färska hallon. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s