Koriander & myntasås till grillade grönsaker


Här har vi mixat ihop en mycket smakrik och het sås som passar bra ihop med grillade grönsaker.


Koriander & myntasås

  • 3 salladslökar
  • 4 nävar koriander inklusive stjälkar (ca 1,5 kruka)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 näve mynta
  • 2 kryddmått salt
  • 1 dl olivolja
  • 1 lime
  • 1 grillad röd chili
  • 1 grillad grön jalapeño
  • 100 g grillade pimiento de padron
  • 1 avokado

Hacka salladslök och vitlök grovt. Grilla röd chili, jalapeño och pimiento de padron. Skär bort stjälkar och kärnhusen. Mixa allt tillsammans med koriander, mynta, salt, olja, limesaft och avokado.


Servera till grillade grönsaker.

Vi grillade:

  • tunt skivad zucchini marinerad i citronsaft, citronzest, olivolja och flingsalt
  • färska majskolvar
  • röd paprika
  • späda morötter delade på längden och penslade med olivolja och flingsalt
  • färskpotatis med en glaze av olivolja, färsk dill och flingsalt
  • Citronhalvor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s