”Hollandaise” på silkestofu


Silkestofu har blivit en återkommande gäst denna sommar. Vi har friterat den, gjort glass på den och även använt den som bas i sås. Här är den huvudrollsinnehavaren i en sås som liknar den klassiska såsen hollandaise. Vi slukade den rappt genom att doppa grön och vit sparris. Gott!

”Hollandaise” på silkestofu

  • 1 ask silkestofu
  • Zest och saft från en halv citron
  • 1 krm gurkmeja
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1,5 krm flingsalt
  • 1,5 tsk dijonsenap
  • 1 msk kaprisspad

Mixa samtliga ingredienser i en matberedare eller mixer tills tofun är helt slät. Värm upp såsen i en kastrull och servera till valfri rätt, t.ex. sparris. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s