Gubbnubberöra


Gubbröra… varför heter det gubbröra? Är det en blandning av rörda gubbar, eller kanske jorgubbssylt? 

Nä, gubbröra är en röra som traditionellt består av bl.a. anjovis och ägg, och om anjovisen byts ut mot matjessill och kaviar brukar röran kallas nubberöra.

Eftersom vi redan lagat växtbaserade versioner av matjessill och äggröra kan vi alltså enkelt vända ihop en supersmarrig röra som enligt vårt recept blir en blandning, dvs en gubbnubberöra!


Gubbnubberöra

  • 3 dl ”äggröra”
  • 1 kokt fast potatis skuren i pyttstora bitar
  • 1 dl hackad ”matjessill”
  • 3 msk vegomayonnaise
  • 1 msk vegocreme fraiche 
  • 2 msk finhackad rödlök
  • Färsk finhackad dill och gräslök (mängd efter smak)
  • Salta och peppar (efter smak)

Rör ihop allt och servera på t.ex. rågbröd eller hårdbröd till öl och nubbe (gubbe är valfritt).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s