Friterad aubergine på tunnbröd med mynta

Vet inte hur bevandrade ni är med att steka aubergine. Men min erfarenhet är att all olja bara sugs upp av frukten (rent tekniskt är aubergine faktiskt en frukt!) och kvar blir någon form av tvättsvamp fylld av olja. Nu äntligen har vi hittat lösningen på ett av världshistoriens större utmaningar, nämligen hur man tillagar en krispig aubergine. Tillsammans med en agavesirap/chili/mynta-röra och ett krispigt tunnbröd blir detta ett grymt tilltugg som passar till de flesta drycker. 

Ingridienser

  • 4 st mjuka tunnbröd 
  • 1/4 aubergine 
  • 1 röd chili
  • 1 msk agavesirap 
  • 10 blad mynta
  • Gräslök
  • Naturell olja
  • Vetemjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • Flingsalt

Blanda agavesirap, hackad chili och hackad mynta i en liten skål. Dela auberginen på längden och på bredden så att du får 4 delar. Ta en av delarna och skär den i 1/2 cm tjocka bitar. Lägg därefter auberginen i havremjölken i ca 5 min. Värm en stekpanna på medelvärme. Tillsätt 1/2 cm olja i stekpannan. Vänd auberginen i vetemjöl och stek på båda sidor tills auberginen är gyllenbrun. Lägg auberginen på bakplåtspapper. Dela tunnbrödet i ca 3*5 cm stora bitar. Stek tunnbrödet snabbt i olja tills bröder är gyllenbrunt. Var försiktig, det är lätt att tunnbrödet bränns om de ligger i för länge. Lägg tunnbrödet på bakplåtspapper och strö över flingsalt. 

Lägg en auberginebit på varje tunnbrödskiva och häll över sirapssåsen och toppa med lite finhackad gräslök. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s