Snabbpizza med ostronmussling, zucchini och långtidsbakade tomater


Nu under sensommar/höst finns det så många goda, färska råvaror att tillaga. Vi har en trädgård full med bl.a. tomat, zucchini och persilja och i skogarna växer massvis med ätliga svampar i olika former och smaker. Här har vi lagat en enkel smårätt som liknar pizza men som inte behöver bakas i ugnen. Det behövs heller ingen tomatsås eller ost eftersom grönsakerna och svampen smakar så gott i sig.

Blek ostronmussling (Pleurotus pulmonarius) plockad i skogen

Höstskördepizza

4 små pizzor

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver 
  • 0,75 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • en nypa flingsalt
  • 1/2 zucchini
  • Ca 2 dl stekt blek ostronmussling (kan ersättas med köpt ostronskivling)
  • 1 vitlöksklyfta
  • Färsk persilja och basilika
  • Olivolja till stekning
  • Ca 20 st Långtidsbakade körsbärstomater
  • Flingsalt och svartpeppar

Långtidsbakade tomater (se länk till recept ovan) behöver tillredas någon dag innan. Vi brukar baka många tomater och sen använda dem till olika rätter (till pasta, på pizza, i sallader m.m). De håller i kylen i cirka en vecka.

Blanda vetemjöl, flingsalt och bakpulver i en bunke. Tillsätt olja och vatten och knåda degen. Tillsätt mer mjöl eller vatten om konsistens inte är perfekt. Dela degen i fyra bitar och kavla ut bitarna tunt. Stek i torr het stekpanna i ca 30-60s på varje sida. Förvara bröden under en kökshandduk så fort de är färdiga.

Skär svampen i bitar och stek med tunt skivad vitlök i olivolja och en nypa salt. Skiva zucchini tunt och stek i någon minut på varje sida. 

Fördela ut zucchini, svamp och tomater på de varma bröden, hacka över persilja och basilika, ringla över lite olivolja och strö över en nypa flingsalt och svartpeppar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s