Frukosten är enligt mig dygnets bästa måltid, förutsatt att den är god givetvis och att det finns gott om tid att njuta av den. Våra frukostar är oftast goda, men på helgerna brukar vi duka upp något extra gott, och sitta länge och äta, prata och läsa tidningen. När vi har ätit helgfrukost brukar vi oftast inte behöva lunch, utan står oss gott och väl fram till middagen.
Här är ett exempel på en riktigt dunderfrukost, med färskpressad juice och matiga smörgåsar. Den gav mig en riktigt bra start på dagen!
Juice på apelsin och grapefrukt
- 1 kg apelsiner
- 2 grapefrukt
Pressa manuellt, i råsaftscentrifug eller i juicepress och servera som den är, eller med iskuber och en citrusskiva som dekoration.
”Laxmacka”
- Skivat bröd
- Vegan mayo (Renée Voltaire)
- Salladsblad
- Rökt f*sk (Astrid och aporna)
- Röd tångkaviar
- Dill
- Citron
Matig ostmacka
- Skivat bröd
- Vegan mayo (Renée Voltaire)
- Salladsblad
- Violifeost (rökt)
- Långtidsbakade tomater
- Rödlök
