Amerikanska pannkakor med granatäpple


Nu när det är säsong för granatäpple vill jag verkligen rekommendera dessa goda pannkakor. Rosa, syrliga och söta (i dubbel bemärkelse). Passar till frukost, brunch, mellanmål och kvällsmål (dvs. det finns ingen tid då dessa godingar inte kan ätas).

Amerikanska pannkakor med granatäpple

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 msk socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 2 dl havremjölk
  • 1 dl havregrädde
  • 1/2 msk granstäpplejuice (färsk)
  • 3 tsk rödbetsspad (kan uteslutas)
  • Granatäpplekärnor och sirap som tillbehör

Vispa ihop samtliga ingredienser. Rödbetsspadet är endast till för att ge pannkakorna en rosa nyans och kan alltså uteslutas. Häll upp en liten mängd smet i en oljad panna och stek i några minuter på medelvärme innan vändning. Servera med granatäpplekärnor och sirap, t.ex. agavesirap eller lönnsirap. Garnera ev.  med apelsinzest och citronmeliss.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s