Fermented Bloody Mary med gratinerade nachosnacks


Idag fyller vår kära matblogg 6 månader! Det började en varm dag i juli, när vi satt på bryggan och fantiserade om goda veganska maträtter. Då kom idén med en blogg och vi började genast att fundera ut lämpligt namn. Vi gillar rejäl och kryddig mat, så veggie butcher kändes passande och lagom macho.

Vi gick ut hårt under semestern, men när jobbet drog igång igen och höstmörkret kom smygande blev det lite svårare att hålla ångan uppe. Nu är det helgförmiddagarna som vigs åt matlagning och fotografering för att fånga ljuset.

Idag firar vi med en lite enklare anrättning och bloggens första drink. En stark och fermenterad givetvis!

Fermented bloody Mary

Här är ett recept för två drinkar där 1 del motsvarade 1 dl.

  • 1 del vodka
  • 4 delar tomatjuice
  • 1 del fermenterad chilisås, t.ex.kimchispad. Men vi använde vår egna röda chilisås som stått och puttrat i kylen i några månader.
  • 1/2 del citronjuice (alt. lime)
  • 1 nypa sellerisalt eller flingsalt
  • Mycket is
  • På slutet: Selleristjälkar, lime, koriander, svartpeppar, sellerisalt och chili

Blanda allt i en kanna. Fyll ett högt glas med is och häll upp. Stoppa ner en selleristjälk i glaset, en limeklyfta på kanten och toppa med lite extra sellerisalt, en skiva röd chili, färsk koriander och lite nymald svartpeppar.



Gratinerade nachosnacks

  • Saltade torillachips
  • Mexikansk tomatsalsa (färdig på burk)
  • Färsk koriander
  • Vegansk smältbar ost (vi använde Violife for pizza)

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ut chipsen på en plåt. Dutta lite salsa och en bit färsk koriander på varje chips, och täck därefter med en skiva ost. Gratinera i mitten av ugnen tills att osten smält (ca 5-10 min). 
Doppa i guacamole och njut!


/ Agnes och Erik

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s