Fuskpinnar med potatis och remouladsås


Våra allätande kompisar som gärna vill laga mer växtbaserad mat har länge efterfrågat lite enklare vardagsrecept som inte innehåller en massa ovanliga ingredienser. Därför kickar vi nu igång en ny kategori på bloggen som heter ”lättlagad vardagsmat”. 

Vi kommer att dela med oss av fem nya recept denna vecka och vi inleder med ”fuskpinnar” som är en vegansk variant av fiskpinnar med tofu istället för fisk.

 Det här är en rätt som är älskad av hela familjen. Dessutom passar den utmärkt att laga ihop med barn. 

Fuskpinnar

  • 1 paket fast tofu
  • 1 dl vetemjöl 
  • 3 msk No-egg (finns i allergi-hyllan på vanliga mataffärer)
  • 1 dl vatten
  • 2 dl panko ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • rapsolja

Vispa no-egg och vatten till ett skum i en skål. Blanda vetemjöl, salt och vitpeppar i en annan skål. Skär tofun i längder. Vänd först i vetemjöl sedan i No-eggröran och sist i panko. Hetta upp olja i en stekpanna och stek gyllenbruna på båda sidor på medeltemperatur. Låt bitarna rinna av på hushållspapper. 

Remouladsås

  •  2 msk vegetabilisk majonnäs (finns att köpa i mataffär)
  • 2 dl havre Fraiche
  • 4 msk hackad smörgåsgurka
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk hackad dill
  • 2 tsk pressad citron

Blanda samtliga ingridienser och servera med fuskpinnar, kokt potatis, citron och gröna ärtor.

Fuskpinnar passar även utmärkt i lunchlåda
Annonser

One thought on “Fuskpinnar med potatis och remouladsås

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s