Raggmunkar på kikärtsmjöl


Bara raggmunkar kan man väl inte äta? Hur ska du då få i dig tillräckligt med protein? 

Jorå satte, här kör vi med kikärtsmjöl! Kikärtsmjöl är inte bara rikt på protein och kostfiber utan det är också glutenfritt och har en god nötig smak. 
Den här rätten är dessutom enkel och snabb att tillreda och smakar jättegott!

Recept

Ca. 4 portioner

  • 400 g potatis
  • 1/2 lök
  • 2 dl havremjölk
  • 1 dl havregrädde 
  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • neutral olja (t.ex matolja eller rapsolja)

Vispa kikärtsmjöl med havregrädde och havremjölk i en djup skål. Riv ner potatis och lök i skålen och tillsätt salt och vitpeppar. Hetta upp en msk olja i en stekpanna och klicka i smet (ca 1/2 dl per raggmunk) och stek raggmunken tills gyllenbrun på varje sida. Servera med lingonsylt. 

Vi fixade även en sallad till på rivna morötter, strimlad rödlök, persilja, olivolja, äppelcidervinäger och flingsalt. Passade utmärkt till.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s