Tofustroganoff


Stroganoff, på bas av tofu, lök, tomatpuré och havregrädde, är en perfekt lättlagad vardagsrätt omtyckt av både stora och små. 

Ingredienser (4 portioner)

  • ett paket fast tofu (ca 250 g)
  • 1 gul lök
  • 1 dl vatten
  • 4 msk tomatpuré 
  • 2 dl havregrädde 
  • 1/2 burk krossade tomater
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt
  • peppar
  • olja

Finhacka lök och stek med en skvätt olja på medeltemperatur i en kastrull. Tillsätt vatten, tomatpuré, havregrädde, krossade tomater, lagerblad och paprikapulver och koka upp. Skär tofun i stavar och tillsätt i grytan. Låt småputtra i ca 15 min tills såsen reducerats och fått en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och haricots verts. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s