Smördegspaj med medelhavsgrönsaker


Vi har varit iväg på sportlovsledighet hela förra veckan, så vi har inte riktigt hunnit laga mat i samma takt som innan. Därför slängde vi i söndags ihop en snabb och lättlagad liten rätt som passar perfekt på buffén eller som tilltugg på fest.
Smördegspaj är egentligen ganska missvisande då de flesta fabrikat i butiken faktiskt inte innehåller smör utan vegetabiliskt smör. Och det tycker vi så klart är bra! Här har vi slängt ihop en superenkel smördegspaj toppad med zucchini, soltorkade tomater, vitlök, friterad kapris och persilja. 

Ingredienser

  • 5 ark smördeg
  • 1/4 zucchini 
  • 15 soltorkade tomater
  • 1 vitlök
  • 1/3 burk stora kapris
  • persilja

Sätt ugnen på 200 grader. Pensla smördegsarken med olivolja och lägg de på en plåt med bakplåtspapper. Skär zucchinin och vitlöken i tunna skivor med kniv eller mandolin och lägg den och tomaterna på smördegsarken. Stoppa in plåten i ugnen och grädda i 20 min. 

Fritera kapris några minuter i en stekpanna med olja på medeltemperatur tills kaprisen blivit krispig. Lägg kaprisen på bakplåtspapper så oljan rinner av.  

Ta, efter 20 min, ut plåten och pressa ner mittendelen av arken (där grönsakerna ligger) med stekspade. Sätt ugnen på grillfunktion och höj temperatur till 250 grader och grädda smördegspajen i 3-4 min tills kanterna är gyllenbruna och krispiga. Strö över persilja och friterad kapris. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s