Rökig mox med dillstuvad potatis


När jag var liten var lax med dillstuvad potatis en av mina favoriträtter. Mumsigt är bara förnamnet! 

Därför är jag stolt över att kunna presentera en vegetabilisk version av denna klassiska husman. 

Recept på moxen finns här: Rökt morotslax (mox)

Dillstuvad potatis

  • 1 kg potatis
  • 2 msk margarin
  • 4 msk vetemjöl
  • 5 dl havremjölk
  • 1/2-1 kruka dill
  • Salt och vitpeppar (efter smak)

Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten. Potatisen ska inte bli helt klar utan ska vara fast så att den kan värmas med dillstuvningen utan att bli överkokt. Känn efter med sticka. Låt potatisen svalna och skär den sen i bitar.

Smält margarinet i en kastrull och vispa ner mjölet. Vispa därefter i mjölken och låt koka upp under omrörning och låt sjuda tills att den tjocknat. Smaka av med salt och vitpeppar.

Hacka dill och vänd ner potatis och dill i stuvningen. 

Servera med rökt eller gravad mox.

/ Agnes

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s