Matig sallad med rostade kikärtor


Recept behövs egentligen inte för den här salladen. Den slängdes ihop utifrån vad som fanns hemma, men visar att sallad kan göras lite mer matig genom de rostade kikärtorna. Den här salladen blev dessutom väldigt god, så om någon ändå vill replikera den skriver jag ner vad jag gjorde.

Matig sallad med rostade kikärtor

  • Blandad ekologisk sallad 
  • Klyftad tomat
  • Skivad rödlök 
  • Stekt ostronskivling
  • Stekt broccoli
  • Kalamataoliver
  • Kikärtor
  • Sumak eller paprikapulver
  • Olivolja
  • Salt
  • Solrosfrön
  • Olivolja, vinäger, salladskrydda eller flingsalt

Häll av vätska från de förkokta kikärtorna. Lägg dem i en varm stekpanna och skaka runt dem tills att de blivit torra. Strö över lite sumak eller paprikapulver och lite salt. Skaka runt kikärtorna så att alla täcks av kryddan. Ringla sen över olivolja och rosta dem på medelvärme i cirka 5 minuter. 

Stek bitar av ostronskivling i olivolja tills att svampen fått gyllenbrun stekyta. Stek bitar av broccoli kort så att de får lite färg, men den ska fortfarande vara krispig. Strö flingsalt över svampen och broccolin och vänd runt.

Rosta solrosfrön i torr stekpanna tills att de blivit svagt gyllenbruna och krispiga.

Lägg upp sallad, tomat, lök, oliver, svamp och broccoli på tallrik, ringla över olivolja, vinäger (alt. citron) och flingsalt och vänd runt grönsakerna. Strö sist ut kikärtorna och solrosfröna på toppen.

Ät salladen som den är med lite bröd, eller servera som tillbehör.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s