Curry- och apelsingryta


Curry, apelsin och bladselleri – en gryta to die for! Åt det för första gången nån gång på tidigt 90-tal, då serverad med kyckling och räkor  och komponerad av min faster. Men här kör vi helvegetariskt med chicken style växtkött från Fry’s. 

Recept

  • 1 msk paprikapulver
  • 2 msk curry
  • 2 gula lökar
  • 400 g växtkött t.ex Fry’s chicken style strips
  • 1 röd paprika
  • 4 stänger bladselleri
  • 2 dl iMat Fraiche
  • 1/2 tsk salt
  • 4 dl havregrädde 
  • 2 msk koncentrerad apelsinjuice 
  • olja

1.  Stek paprikapulver och curry i en större skvätt olja på medeltemperatur i en stekpanna. Hacka löken och stek i kryddröran i någon minut tills löken är mjuk. Tillsätt växtköttet och stek i några minuter under omrörning 

2. Hacka upp selleri i 1 cm breda skivor och hacka paprikan i ca 2*2 cm bitar. Lägg i grytan och stek någon minut under omrörning. 

3. Tillsätt iMat Fraiche, havregrädde och apelsinjuice och låt småputtra 5 min. Smaka av och tillsätt salt (1/2 tsk) eller efter egen smak. Servera med ris.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s