Chokladdoppade bananpops

Det här är en perfekt godsak att laga ihop med barn. Enkelt att göra, roligt och jättegott!  Men om du lagar ihop med barn får du räkna med visst kladd under själva chokladdoppandet. 

Själv gjorde jag dessa idag ihop med 4-åriga dottern och hennes 5-åriga killkompis. De fick pynta sina egna klubbor, men de på bilden gjorde jag (som ni kanske förstår). Barn brukar ju leva efter mottot ”ju mer desto bättre”…

Du behöver:

  • Bananer
  • Glasspinnar i trä
  • Mjölkfri choklad
  • Något att toppa med, t.ex. hackade nötter, torkade bär, kokos, lingonpulver, strössel.

Instruktion:

  1. Skala mogna men fasta bananer och dela på hälften.
  2. Tryck in en glasspinne halvvägs in i bananhalvan.
  3. Lägg bananerna på bakplåtspapper i en form eller fat och stoppa in i frysen i åtminstone 3 h.
  4. Smält choklad i en metallskål i en kastrull med sjudande vatten. Var noga så att vatten inte kommer i kontakt med chokladen.
  5. Häll upp chokladen i ett långsmalt glas.
  6. Doppa bananerna och strössla snabbt över valfri topping. Chokladen stelnar fort så hör gäller det att vara redo att strössla.
  7. Lägg bananerna på ett fat och servera, eller lägg i burk med lock och förvara i frys till servering.

Blev det smält choklad över? Då kan du enkelt röra ihop ett supergott godis som gör att inget går till spillo!

/ Agnes

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s