Tagliatelle med vin- och dragonsås serverad med friterad kapris och kokt sparris


En lyxig och enkel pasta går alltid hem. Just den här är smaskig och fräsch på samma gång, med den gräddiga, lätt syrliga såsen, sältan från den friterade kaprisen och krispigheten från sparris, rädisor och edamame. Den färska dragonen ger pastan karaktär och gör att smakerna gifter sig. Enjoy!

Recept

  • 2 bananschalottenlökar
  • olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl vitt torrt vin
  • 1,5 msk grönsaksfond
  • 1 kruka dragon
  • 5 dl havregrädde
  • 400 g tagliatelle 
  • 2 msk kapris
  • 1 knippe sparris
  • 1 knippe rädisor
  • 1 dl frysta edamamebönor 
  1. Hacka lök och vitlök fint och stek med en skvätt olja på medeltemperatur i en kastrull. Hacka dragonblad från 2/3 av krukan och rör ner i kastrullen tillsammans med vin, grönsaksfond och havregrädde. Reducera såsen på låg temperatur till halva volymen återstår.
  2.  Koka under tiden (separat) sparris och tagliatellen al dente i saltat vatten. 
  3. Värm de frysta sojabönorna
  4. Fritera kapris i en stekpanna eller kastrull med olja tills att kaprisen är krispig. Fritera därefter 1/3 av dragonbladen i oljan tills att bladen är lite knapriga. 
  5. Skiva rädisorna fint
  6. Rör ner hälften av såsen i pastan och servera på en tallrik. Häll resterande sås runt pastan och servera med rädisor, kapris, dragonblad, edamamebönor och sparris. 
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s