Afterski – öl och tilltugg


Efter en period av mycket jobb och stress är vi nu äntligen lediga en vecka för att fira påsk i Ljungdalen (Härjedalen). 

Tystnaden, friska luften och lugnet är precis vad vi behöver just nu. Självklart har vi även bunkrat med massvis av godsaker. 

Idag gjorde vi några enkla tilltugg som vi njöt av i solen med en kall öl. Exakta mått behövs inte, det blir gott hur som.

Tunbrödskex med medelhavsgrönt

  • Mjukt tunnbröd
  • Soltorkade tomater i olja
  • Fänkål
  • Salladslök
  • Färsk persilja
  • Portobello
  • Olivolja
  • Flingsalt
  • Citron
  • Citronzest
  • Röd chili

Skär tunnbröd i rutor. Värm rikligt med olja i stekpanna och stek tunnbrödrutorna på varje sida i ca 10 sekunder. Lägg upp dem på bakplåtspapper och strö lite flingsalt över.

Blanda hackade soltorkade tomater, strimlad salladslök och fänkål, hackad persilja, lite pressad citron, citronzest och lite olja i en skål.

Stek tärnad porobello hårt i olja, hacka vitlök, skiva chili och vänd ner i slutet av stekningen.

Lägg upp kexen på fat, lägg på lite av tomatröran, lite av svampen och toppa med citronzest.


/ Erik och Agnes 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s