Matiga våfflor med gravad mox och tångkaviar 

En favoritsyssla i fjällen är att sitta i en solig snösoffa och äta nygräddade våfflor. Vanligtvis avnjuts våfflorna med växtgrädde, hjortron eller andra bär. Men har man, som vi, kylen full med påskmat (och kalla öl) kan en matigare variant vara mer passande, som denna med  gravad morotslax, tångkaviar, växt-créme fraiche, hackad charlottenlök, vårlök och gräslök. 

Våffelsmet ca 10 st

  • 100 g margarin
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 dl havremjölk
  • 2 dl havregrädde
  • 1 tsk salt

Smält margarinet i en kastrull. Rör ned de torra ingredienserna i en skål och vispa sedan ner växtmjölk, växtgrädde och det smälta margarinet. Grädda våfflorna frasiga i ett våffeljärn och servera enligt förslaget ovan. Vill ni ha sötare våfflor kan man tillsätta en msk agavesirap eller socker. 


/ Erik & Agnes

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s