Tofubiffar med örtslungad potatis och rödbets- & kaprishack


Tofu i sig är ganska smaklös men uppkryddat med misopasta, havregrädde, örter och lime blir det en helt annan historia. De här biffarna påminner om fiskbiffar och passar jättebra till fräscha tillbehör som örtslungad potatis och rödbets- & kaprishack. En måltid som funkar lika bra till fest som vardag. 

Recept Tofubiffar

  • 2 pkt fast tofu
  • 2,5 dl havregrädde
  • 3 msk misopasta 
  • 4 msk färsk hackad persilja
  • 1/2 gul lök
  • 1/2 lime
  • 1 dl ströbröd
  • olja
  • panko eller ströbröd

Mixa tofu, pressad lime, misopasta och havregrädde i en matberedare. Häll upp tofuröran i en bunke och blanda med hackad lök, persilja och ströbröd. Låt smeten vila några minuter.  Konsistensen ska vara lite som modellera, om för lös tillsätt mer ströbröd. Forma smeten till biffar med en höjd på ca 2 cm och vänd i panko eller ströbröd. Stek biffarna ca 3 min på varje sida i en stekpanna med rikligt av olja. 


Örtslungad potatis

  • 800 g aspargespotatis
  • olivolja
  • hackade örter (t.ex. timjan, gräslök och dill)
  • pressad citron
  • flingsalt 

Koka potatisen i lättsaltat vatten. Slå av vattnet och slunga potatisen i en het stekpanna med olivolja i. Strö över örter, pressad citron och flingsalt. 

Rödbets- och kaprishack

  • 3 dl hackade inlagda rödbetor 
  • 2 dl finhackad gräslök
  • 1 dl finhackad dill
  • 3 msk kapris
  • 2 msk olivolja
  • pressad citron

Blanda samtliga ingredienser och smaka av med pressad citron.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s