Enkel vegansk tsatsiki


Grillade grönsaker, rödvin, sol och tsatsiki. Recept för en enkel och lyckad försommarmiddag! Tsatsiki tillför grillad mat det där lilla extra som är både smaskigt och frächt.

Recept

  • 5 dl havre fraiche
  • 1 gurka 
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Salt och svartpeppar
  • Olivolja

Strimla en gurka fint. Lägg gurkan i en sil ihop med 1/2 msk salt i ca 20 minuter och pressa därefter försiktigt ut vätska. Blanda gurkan med havre fraiche och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar. Ringla över lite olivolja på toppen och t.ex. hackad gräslök, färsk timjan eller persilja.

Tsatsiki passar perfekt till grillat
    Annonser

    Kommentera

    Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

    WordPress.com Logo

    Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

    Twitter-bild

    Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

    Facebook-foto

    Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

    Google+ photo

    Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

    Ansluter till %s