Kantarellmacka

Nu har vi äntligen semester, och sommaren har bara börjat. Just idag har det varit molnigt men varmt, ca 20 grader. Vi kände för en tur till vår favoritskog, ett naturreservat med en blandning av bok- och barrskog. När kliver in i skogen känns det som om vi slussats in i en John Bauer-bok, luften blir klarare, ljuden mer dämpade och all stress rinner bort. 
Idag gick vi dit dels för att bara njuta av en skogspromenad, men också med en liten förhoppning om att kanske hitta några sommarkantareller. Och det dröjde inte länge innan vi faktiskt gjorde det. Överallt poppade de upp med sina gyllengula hattar bland mossa och rötter. Många var fortfarande små så vi plockade bara de största, men ändå blev det ca 1 kilo svamp som vi fick med oss hem. Vilken lycka!


Vi rensade dem varsamt och släppte ut ett par sniglar och spindlar. Därefter stekte vi dem i torr panna tills att de vätskat ur sig. Sen tillsatte vi ett par klickar veganskt smör (märket Naturli är så gott, och ekologiskt!), en halv finhackad charlottenlök, salt och svartpeppar och stekte tills att svampen var glansigt gyllengula och doftade underbart.

Nyrensade kantareller

När vi hällt över svampen i en skål skar vi skivor av surdegsbaguette och stekte dem dubbelsidigt i samma panna som svampen med lite olivolja. Vi lade sen svampen på brödet och toppade med lite hackad kruspersilja och flingsalt. Helt underbart! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s