Fruktsallad och havre fraiche smaksatt med vanilj och agavesirap 

Nu kommer snart alla sommarens frukter och bär. Äpplen, plommon, körsbär, hallon m.m. Mycket finns att hitta i trädgårdar, och om du inte har en egen kanske du har en släkting eller en snäll kollega? Men sen har vi ju även affärer som säljer all världens frukt. Jag orkade inte vänta på vår egen frukt, så jag fixade ihop en supergod fruktsallad av ekologisk köpefrukt som blivit över från utflykter, men lyckades ändå leta fram fyra mogna smultron i rabatten! (Så fort de mognar försvinner de… är det fåglar eller barn? Nog både och). Och just det, för extra flärd tillsatte vi även några rosblad plockade från en ödetomt intill vårt hus. Rosblad är ju gott!

Till salladen rörde jag ihop en ”yoghurt” av 1 dl Oatly ifrache, 1 tsk agavesirap och 1 krm vaniljpulver. Det blev supermumsigt, och passar lika bra till mellanmål som till frukost.

Dottern och jag delade salladen på altanen i solsken. Sommaren alltså!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s