Smördegssnurror 

Idag kände vi för att dricka sangria och knapra goda tilltugg. Det blev oliver, smördegsinbakade oliver och så tre sorters smördegssnurror. Smördegssnurrorna kan fyllas med lite allt möjligt, t.ex. pesto eller tapenade, men vi gjorde en bredbar cashewost som vi gjorde tre varianter av – en naturell, en grön och en röd. 

Smördegssnurror

  • 1 paket vegansk smördeg
  • 4 dl osaltade cashewnötter
  • 1/2 dl bjäst 
  • 1 msk vinäger (äppel el vitvin)
  • 1/2 citronjuice + zest
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk lökpulver
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk havregrädde
  • 1 nypa färsk basilika
  • 1 nypa färsk gräslök
  • Ca 3 soltorkade tomater i olja

Blötlägg cashewnötterna över natten. Häll av vätskan och mixa nötterna tillsammans övriga ingredienser (utom smördegen såklart).

Dela upp osten i tre skålar. Låt den första vara, och mixa den andra med gräslök och basilika och den tredje med soltorkade tomater i olja. 

Grön, naturell och röd cashewost breds på smördegsplattorna innan de rullas ihop från kortsidan

Kavla ut tre smördegsplattor något, bred på ostarna på en platta var och rulla ihop dem på bredden. Om smördegen hunnit bli mjuk kan rullarna läggas in i kyl eller frys en stund så går de lättare att skära. Skär i tunna skivor och lägg på en plåt. Pensla ev. med lite olja. 

Grädda snurrorna i ca 10 min i 220 grader.

Vi åt snurrorna till sangria som vi blandat på rödvin, pressad apelsin och citron, brandy och lite socker. Vi bakade även in några gröna oliver i smördeg, penslade med olja och strödde över lite solroskärnor. Gott!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s