5 sorters kikärtsmajonnäs 

Vegansk majonnäs med kikärtsspad gör man lika lätt som den traditionella med äggula och den smakar dessutom minst lika gott. Här har vi experimenterat fram fem olika varianter, förutom den traditionella.

Kikärtsmajonnäs grundrecept 

  • 1,5 msk kikärtsspad
  • 1 krm dijonsenap
  • 1/2 tsk vitvinsvinäger
  • 1/2 pressad vitlök
  • 0,75 dl neutral olja (t.ex. rapsolja)
  • salt
  1. Mixa kikärtsspad, senap, vinäger och den pressade vitlöken med en stavmixer.
  2. Tillsätt oljan först i en smal stråle. Häll inte för snabbt då majonnäsen annars riskerar att skära sig. Tillsätt ytterligare olja om ni vill ha en än tjockare majonnäs. Smaka av med salt.

Nedan följer 5 olika smaksättningar

Wasabi och spirulina

  • 1/2 tsk wasabi
  • 1 krm spirulinapulver

Blanda ned wasabi och spirulinapulver i majonnäsen. Spirulinapulvret kan uteslutas  men ger den fina gröna färgen.

Mango & chili

  • 1 msk fryst eller färsk mango
  • 1/4 färsk chili

Tina mangon och mixa slät med gaffel. Hacka chilin och rör ned allt i majonnäsen.

Saffran, chili & dill

  • 1/3 paket saffran
  • 1/4 chili
  • 1 krm dill

Hacka chilin och rör ned i majonnäsen tillsammans med saffran och dillen.

Chipotle

  • 1 tsk chipotle paste

Rör ned chiptle paste i majonnäsen

Färska örter

  • 2 tsk finhackade örter (t.ex. rosmarin, basilika och persilja)
  • några drag citronzest

Finhacka örterna och dra några drag citronzest. Blanda med majonnäsen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s