Chokladbräck med kokos, torkad frukt och bär

Chokladbräck är jätteenkelt att göra, ser lyxigt ut och smakar underbart. Mörk choklad med sötsyrliga frukter är en jättegod kombination. Vi valde att skippa nötter (pga allergi) och använde endast torkade bär, frukt och kokos vilket blev jättegott.

Du behöver:

  • Mörk mjölkfri choklad
  • Torkad mango
  • Torkade tranbär
  • Torkade gojibär
  • Kokosflingor
  • Apelsinzest

Gör så här:

  1. Dela chokladen och smält i en metallskål över ett hett vattenbad.
  2. Skär strimmor av apelsinzest, försök undvika det vita under skalet, som smakar beskt.
  3. Häll ut chokladen på ett bakplåtspapper och fördela bitarna av frukt, bär och kokos ovanpå.
  4. Dra försiktigt pappret fram och tillbaka så att chokladen rinner ut lite mer och fördela ev ut mer topping på tomma ytor.
  5. Låt stelna, bryt bitar och förvara svalt.
Fördela ut frukt, bär och kokos på chokladen
Skaka ut chokladen lite och strö på ytterligare topping, låt sen stelna.
Bryt i bitar och förvara svalt

/Agnes

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s