Ibland behövs ingen sås till pasta, det räcker att steka grönsaker, ringla över olivolja, strössla salt och mala peppar så är du klar! Enkelt och jättegott. I receptet nedan skippar jag mängder eftersom det bäst varieras utifrån smak och tycke.
Till pastan
- Skivade champinjoner
- Hackad vitlök
- Skivade torkade tomater
- Romanescokål i bitar
- Färsk grönkål
- Citron
- Olivolja
- Flingsalt
- Svartpeppar
Gör så här
- Koka pasta
- Koka romanesco mjuk men med stuns i lättsaltat vatten.
- Lägg skivor av torkade tomater i lite vatten så att de mjukas upp.
- Fräs champinjonerna med vitlök i olivolja.
- Lägg till grönkålsblad och stek tills grönkålen är krispig (men akta så att vitlöken inte bränns).
- Lägg till tomaterna och romanescon och rör runt.
- Stek en halverad citron på hög temperatur i några minuter så att den får lite yta och blir mjuk och saftig.
- Blanda grönsakerna med pasta och ringla över olivolja, citron, salt och peppar.
/Agnes
Annonser