Veganska Mozartkulor

Fick nyligen veta att Fazers wienernougat är vegansk! Så då öppnade sig plötsligt möjligheten att göra Mozartkulor, dvs nougat inlindad i mandelmassa, doppad i choklad. Superenkelt och väldigt gott! Vi har gjort ett gäng som vi ska ställa fram till Kalle Anka på julafton. Längtar!

Du behöver

  • Vegansk Wienernougat
  • Mandelmassa
  • Mörk mjölkfri choklad

Gör så här

  1. Dela chokladen i bitar och smält i en metallskål som vilar i sjudande vatten.
  2. Skär varje nougatbit i tre bitar.
  3. Ta en bit mandelmassa och platta ut. Lägg en bit nougat i mitten och omslut med mandelmassa, forma till runda kulor.
  4. Doppa alla kulor i choklad och låt stelna på bakplåtspapper.

/Agnes

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s