Avokadotimbal

Vi är uppe i fjällen för att fira nyår, åka skidor, basta och äta god mat. Till nyårsmiddag blir det nog som vanligt en krämig vitlöksdrypande potatisgratäng med stekt ostronskivling, samt en vegansk pannacotta med passionsfrukt till efterrätt. Och till förrätten (som oftast är min favorit) kommer vi nog göra avokadotimbal med tångkaviar och ifraiche. Det var ett tag sen jag gjorde den rätten, så idag provade jag ut ett recept som blev väldigt gott. Kanske kan det också inspirera någon där ute som ännu inte kommit på en nyårsförrätt!

Avokadotimbal (2-4 st)

  • 2 avokado
  • 1 tomat
  • 1/2 rödlök
  • 4 tsk vegansk majonnäs
  • 1 krm salt
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 tsk hackad dill

Tillbehör

  • Vegetabilisk créme fraiche, t.ex. Ifraiche
  • Tångkaviar
  • Citron
  • Dill

Antalet timbaler beror på vilken form som används. Jag använde en liten kaffekopp, och med den formen hade mängden räckt till ca 3 timbaler. Men eftersom det är en förrätt kan med fördel mindre formar användas så att det blir fler portioner. Tänk bara på att insidan av formen ska vara jämnt cylindrisk så att timbalen lätt kan stjälpas ut, utan att tappa formen.

Gör så här

  1. Hacka löken och tomaten i ärt-stora tärningar och lägg i en skål.
  2. Skala avokadon och skär den på samma sätt. Blanda sen ner bitarna försiktigt med tomaten och löken.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en jämn röra utan att mosa avokadon för mycket.
  4. Lägg röran i vald form, ända upp till kanten och platta till försiktigt.
  5. Stjälp försiktigt upp timbalen på en liten förrättstallrik.
  6. Lägg ca en tsk vegetabilisk créme fraiche och en tsk tångkaviar på sidan eller toppen och garnera med citron och dill.

/Agnes

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s