Medelhavsgratäng

Så här efter julhelgerna känner sig många lite dästa och trötta på att laga mat. Prova då denna lättlagade medelhavsgratäng. Funkar lika bra som bjudmat en fredagskväll som ett snabbt alternativ en vanlig vardagskväll.

Recept

  • 6-8 fasta potatisar
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 150 g champinjoner
  • 240 g pulled oats (tomatsmak)
  • 1/2 kruka rosmarin
  • Ca 10 gröna oliver
  • Ca 10 marinerade soltorkade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 50 g grönkål

Gör så här

  1. Skala och skiva potatisen
  2. Dela löken på hälften och skär i skivor
  3. Grovhacka vitlök och skiva champinjonerna
  4. Skiva oliverna och soltorkade tomaterna
  5. Grovhacka rosmarinen
  6. Stek lök och vitlök mjuk i olivolja, tillsätt sen champinjonerna och stek i någon minut.
  7. Tillsätt pulled oats och blanda med löken och svampen under stekning i någon minut.
  8. Tillsätt vatten och tomatpuré och låt puttra i någon minut.
  9. Fördela ut potatisen, det stekta, samt oliverna och soltorkade tomaterna i en ugnsform.
  10. Tillaga i ugnen på 220 grader i ca 30 minuter.
  11. Massera grönkålen med olivolja.
  12. Ta ut formen och fördela ut grönkålen på toppen. Ställ den i ugnen igen i 3-5 minuter till. När grönkålen är lite krispig är gratängen klar.
  13. Strössla eventuellt lite färsk persilja innan servering.

/Erik

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s