Röd curry med shiitake och tofu

Vintertid i Göteborg är oftast likställt med grått, regn och dimma. Så även denna helg. Då är det lätt att man vill drömma sig bort till sydligare breddgrader. Men har man inte möjlighet att ta sig till t.ex. Thailand så kan man iallafall försöka efterapa en del av landets smaker. Och vad passar då bättre än en krämig het thaicurry?

Recept

  • 1 msk finhackad ingefära
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 gula lökar
  • 1 chili
  • 200 g shiitake
  • 1 morot
  • 1 pkt fast tofu
  • 1 paprika
  • 400 ml kokosgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vatten
  • 2 msk röd currypasta (tänk på att vissa sorter kan innehålla animalier)
  • 1/2 pressad lime
  • 2 tsk socker
  • 1 msk ljus soja
  • 2 tsk kaprisspad
  • koriander
  • 2 st salladslökar
  1. Finhacka ingefära, vitlök, lök och chili. Stek i en kastrull på medelvärme ihop med en skvätt olja.
  2. Hacka svamp, morot och paprika grovt. Stek tillsammans med lökhacket.
  3. Tärna tofun och blanda ner i grytan. Slå på kokosgrädde, vatten, tomatpuré, currypasta, lime, socker, soja och kaprisspad.
  4. Låt sjuda ca 10 min.
  5. Servera med jasminris och rikligt med koriander och hackad salladslök.

/Erik

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s