Pizzabullar

Pizzabullar fyllda med mustig tomatsås, oliver, vegansk skinka och vegansk ost går hem lika mycket på buffébordet, som tilltugg till drinken eller som mellanmål.

Tomatsås

  • 1 lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 10 soltorkade tomater
  • 1 burk konserverade hela tomater (400 g)
  • 2 tsk oregano
  • 1 msk koncentrerad grönsaksfond
  • 2 msk olivolja
  • svartpeppar
  • ev salt
  1. Finhacka lök och vitlök. Stek med 1 msk olivolja på medeltemperatur i en stekpanna tills löken är mjuk.
  2. Klipp sönder de konserverade tomaterna med en sax (Det går att använda krossade tomater istället men jag tycker hela tomater har mer smak). Tillsätt tomaterna i stekpannan.
  3. Grovhacka de soltorkade tomaterna och rör ner i stekpannan tillsammans med oregano och fonden. Låt småputtra ca 5 min.
  4. Tillsätt 1 msk olivolja. Smaka av med svartpeppar och ev salt.

Pizzadeg och pizzabullar

  • 1/2 paket jäst
  • 2,5 dl fingervarmt vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1,5  tsk salt
  • 6-7 dl mjöl
  • Gröna urkärnade oliver
  • Vegansk smältbar ost
  • Rökta rutor eller annan vegansk ”skinka”
  • En skvätt havregrädde till pensling
  1. Blanda jäst med lite av vattnet i en bunke och rör tills att jästen löst sig helt.
  2. Tillsätt resterande vatten, olivolja och salt. Blanda i mjölet och knåda tills att du får en smidig deg som inte är kladdig.
  3. Låt jäsa 30 min under bakduk.
  4. Kavla ut degen till en platta(ca 30*40 cm).
  5. Bred ut tomatsås, grovhackade gröna oliver, rökta rutor och riven vegansk ost på plattorna.
  6. Rulla ihop degen från långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar och lägg bitarna på en bakpappersklädd plåt.
  7. Pensla bitarna med havregrädde och grädda mitt i ugnen ca 10 min på 225 grader.

Istället för bullar kan du även göra en pizzakrans, dvs rulla degen som innan, men istället för att skära skivor, klipp istället bara till hälften, och vik därefter varannan skiva åt motsatt håll, och böj till en krans innan gräddning

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s