Koriander- och myntachutney med grillade grönsaker

Koriander, mynta, lime, ingefära och vitlök är en ljuvlig kombo i denna chutney som dessutom fått en extra krämighet genom mixade cashewnötter och havre fraiche. Passade perfekt som tillbehör till spiskummindoftande grillade grönsaker.

Koriander- och myntachutney

  • 2 dl cashewnötter
  • 1 kruka koriander
  • 2 dl mynta
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 msk hackad ingefära
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 chili
  • 2 dl havre fraiche
  • 1/2 lime (saften)
  1. Pulsmixa nötterna i en matberedare.
  2. Finhacka vitlök och ingefära. Tillsätt samtliga ingredienser i matberedaren och mixa röran slät.

Rub till grönsakerna

  • 1 msk spiskumminfrön
  • 1 msk röd paprikapulver
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk senapsfrö
  • 1 röd torkad chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk salt
  1. Värm en stekpanna på medelhög temperatur. Tillsätt spiskumminfrön, paprikapulver, gurkmeja, senapsfrön och torkad chili i pannan och rosta kryddorna ca 1 min under omrörning.
  2. Häll kryddblandningen i en mortel tillsammans med vitlöken och saltet. Mortla blandningen.

Förslag på grönsaker

  • 3 st paprikor i olika färger
  • 1 purjolök
  • Tomater
  • Zucchini
  1. Dela paprikorna i 4 delar och skär zucchinin i cm-tjocka skivor.
  2. Gnid in samtliga grönsaker i ruben.
  3. Grilla grönsakerna i ca 10 min på hög temperatur på en grill eller i ugnen (men då krävs nog lite längre tid).

/Erik

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s