Blomkålswok med grillade koreanska järpar

Anammas formbara färs har verkligen öppnat upp för större möjligheter i köket. Här har vi provat på att göra grillade koreanska järpar som höll ihop mycket bra. Serverade med krispig blomkålswok och kikärtsaioli.

Blomkålswok

  • 2 huvud pak choi
  • 8-10 champinjoner
  • 1/3 blomkålshuvud
  • 3 morötter
  • 2 msk soja
  • 1/2 lime
  • 1 msk mirin
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 msk finhackad ingefära
  • 1 röd chili
  1. Grovhacka pak choi, champinjon och blomkål.
  2. Finhacka chili, vitlök och ingefära och blanda i en separat skål tillsammans med soja, pressad lime, mirin och sesamolja.
  3. Hetta upp en wokpanna på hög värme och woka grönsakerna tillsammans med marinaden.

Koreanska järpar

  • 1 msk finhackad ingefära
  • 2 vitlök
  • 1/2 röd chili
  • 2 msk
  • 2 msk fermenterade svarta bönor & chilipasta
  • 1 msk kaprisspad
  • 1 msk ljus soja
  • 500 g Anammas formbara färs
  1. Tina den formbara färsen i rumstemperatur
  2. Finhacka ingefära, vitlök och chili och blanda med bönpasta, kaprisspad, soja.
  3. Blanda ner marinaden i färsen.
  4. Forma till järpar och grilla eller stek i stekpanna på medelhög värme tills järparna fått en fin grillyta.

Servera med lime, koriander och kikärtsaioli.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s