Lyxiga tunnbrödschips

Krispiga och smakrika tunnbrödschips är underbart goda att ha som en lite lyxigare variant av tilltugg till pesto, tapenade, vegansk ostbricka, oliver m.m.

Tunnbrödchips kan köpas i affär, men kostar då ca 50kr för en liten förpackning.

Men, vad många inte vet är att de busenkelt kan göras själv och mycket billigare! Dessutom kan du själv variera kryddningen precis som du önskar.

Recept för 30 st

  • Ett halvt paket mjukt tunnbröd
  • olivolja
  • flingsalt
  • Valfri kryddning t.ex. vallmofrö, citronzest, chiliflakes eller örter (färsk eller torkad rosmarin, oregano, ramslök m.m)
  1. Skär tunnbröden till 2-3 cm breda stavar.
  2. Hetta upp en stekpanna på medelhög temperatur. Häll i en rejäl skvätt olja (ca 3-5 mm jämt lager).
  3. Lägg i tunnbröden så att de täcker stekpannan. Vänd tunnbröden efter ca 10-20 sekunder (beroende på hur varm pannan är). Stek motsvarande tid på andra sidan. Tunnbröden ska vara krispiga och fått lite gyllene färg när de är klara.
  4. Lägg dem på en skärbräda och strö direkt över flingsalt och valfri kryddning. Viktigt att det görs medan tunnbröden är nystekta och oljiga så att kryddningen fäster bättre.
  5. Servera med t.ex. cashewost, oliver och en tapenade (bilden) på mixade soltorkade tomater, cashewnötter, olja, citron, vitlök, salt och örter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s