Grillad melon och ananas med het chilirub på lime och mynta

Att grilla melon och ananas lyfter verkligen både smak och sötma. Perfekt som en snabb efterrätt. Och varför inte lyxa till det lite extra genom att strö över en het chilirubb på chiliflakes, limezest och mynta.

Recept

  • 1/4 liten vattenmelon
  • 1/2 ananas
  • 2 msk chiliflakes (från chilflakesblandning i kvarn)
  • Limezest från 1 lime
  • 10 myntablad

Gör så här

  1. Skär melonen i fyra bitar. Ta ena biten och skär till trianglar (ca 2 cm tjocka bitar).
  2. Dela ananasen diagonalt. Skär bort det träiga i mitten på den ena halvan. Dela sedan halvan i fyra bitar.
  3. Blanda chiliflakes, limezest och finhackad mynta.
  4. Grilla ananas och melon på het grill. Vänd när du fått en fin grillyta.
  5. Vänd frukten i chilruben.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s