Grillad ananas med glass och salt kolasås

När grillen är på eftervärme och grillmaten är uppäten kan du slänga några skivor färsk ananas på grillen och servera ljummen som en smarrig efterrätt, tillsammans med havreglass, hemgjord kolasås, flagad mandel och färsk mynta. Mums!

Kolasås

  • 2 dl havregrädde
  • 3 msk ljus sirap
  • 1/2 tsk flingsalt

Koka upp havregrädden i en kastrull, vispa om och låt småputtra på medelvärme tills den reducerat till ungefär hälften.

Vispa ner sirapen och låt småputtra i 1-2 minuter. Avsluta med att röra ner flingsaltet.

Servera till glass och frukt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s