Svamptapenade

Nyligen var vi i Ljungdalen och fjällvandrare och då hittade vi mängder av blek taggsvamp. En jättegod svamp som sällan är angripen av larver.

Svampen kan stekas ihop med kantareller och ha på macka eller ingå i mustiga grytor.

Här har vi dock använt den i en jättegod Svamptapenade som vi serverade på tunnbrödchips till en fördrink i helgen. Ljuvligt!

Svamptapenade

  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 röd chili
  • 300 g taggsvamp (eller annan god svamp)
  • 4 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Ev. färsk timjan och/eller persilja

Hacka lök, vitlök och chili och stek mjuk med en skvätt olivolja.

Hacka svampen grovt och stek i samma stekpanna tills det mesta av svampvattnet kokat bort. Tillsätt olja och pulsmixa svampröran grovt. Smaka av med salt och peppar och strö över lite hackad timjan eller persilja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s