Hotteok, asiatiska pannkakor

Hotteok är en asiatisk pannkaka som antingen kan ätas som en efterrätt eller med en mer matig fyllning. I det här receptet har vi använt en söt fyllning gjord på kanel, cashewnötter och sirap och matigare på kimchi och ost. underbart goda båda två.

Deg

  • 4 dl vetemjöl
  • 1-2 paket torrjäst
  • 0,75 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 dl havremjölk
  • (1/2 msk socker för söta pannkakor)
  • rapsolja eller motsvarande

Fyllning (söt)

  • 2 msk grovhackade cashewnötter
  • 1 msk kanel
  • 4 msk sirap

Fyllning (matig)

  • 2 msk kimchi
  • 2 msk riven vegansk cheddar

Gör så här

  1. Börja med degen. Blanda samtliga torra ingredienser i en bunke. Tillsätt havremjölken och knåda degen. Täck bunken med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i ca 1 h.
  2. Förbered under tiden fyllningen genom att hacka och blanda ingredienserna.
  3. När degen är färdigjäst så delar du upp degen till 5 st runda bullar.
  4. Gnid in händerna i olja så att du inte fastnar i degen. Platta ut degen något och tillsätt fyllningen i mitten. Vik därefter ihop degen runt fyllningen och forma den som en boll.
  1. Värm en stekpanna på medelvärme. Tillsätt en rejäl skvätt med olja. Lägg en degboll i mitten av stekpannan och platta ut den ordentligt med en hård stekspade så att den är ca 2 cm tjock.
  2. Stek någon minut på varje sida
  3. Ät omgående men se upp med sockerfyllningen som kan vara mycket varm.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s