Papas arrugadas med mojo rojo

Har snöat in på potatis senaste tiden och nu har turen kommit till Kanarieöarnas stolthet papas arrugadas. Då potatisarna kokas med mycket salt i kokvattnet skrynklar de ihop och får en god sälta i yttre delen medan insidan av potatisen är lagom salt. Passar utmärkt som snacks tillsammans med en mojo rojo (sås på mixad grillad paprika).

Papas arrugadas

  • 1 kg potatis, t.ex. Amandine
  • 2 dl salt
  • 1 L vatten
  1. Skölj potatisen och lägg i kastrull tillsammans med salt och vatten och koka upp.
  2. Låt potatisen sjuda tills de är färdiga.
  3. Häll av vattnet och ställ tillbaka kastrullen på plattan så att allt vatten ångas av. Skaka kastrullen emellanåt så att inte potatisarna bränner fast.

Mojo rojo

  • 5 inlagda grillade paprikor
    1 hackad vitlök
    1 tsk paprikapulver
    1/2 tsk spiskummin
    1/2 tsk salt
    1 dl olivolja
    1/2 msk vitvinsvinäger
    1 hackad röd chili
  1. Mixa samtliga ingredienser i en mixer.
  2. Smaka av med ytterligare vinäger och salt om så behövs.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s