Rödris med mustig kokosgryta

Nu när våren äntligen är här inspireras vi att laga färgglad och fräsch mat. Just denna rätt är dock inte bara färgglad och fräsch utan också härligt mustig och mättande. Den krämiga och smakrika kokosgrytan i kombination med det fiberrika riset och de krispiga grönsakerna är en fullträff.

Recept kokosgryta

  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 selleristjälkar
  • 1 morot
  • 2 pkt kikärtor på tetra
  • 1 L kokosgrädde
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 svampbuljongtärning
  • 5 dl vatten
  • 1 msk gul curry
  • 1/2 msk gurkmeja
  • olivolja
  • Kokt rödris

Gör så här

  1. Finhacka lök, vitlök, selleristjälkar och morot. Hetta upp en gryta och stek hacket med en rejäl skvätt med olivolja.
  2. Tillsätt övriga ingredienser och låt småputtra i ca 15-20 min.

Recept grönsakstopping

  • 1 rödlök
  • 6 st rädisor
  • 1 bit blomkål
  • 1 bit broccoli
  • 1/2 pressad citron
  • 1/2 röd hackad chili
  • En skvätt olivolja
  • 1 nypa färsk koriander
  • salt

Gör så här

  1. Skiva rödlöken och rädisorna i tunna skivor, gärna med en mandolin. Skär blomkål och broccoli i tunna skivor.
  2. Blanda med övriga ingredienser i en skål. Låt stå ca 15 min.

Servering

  • Använd en stansform eller ett glas för att stjälpa upp en rispuck i mitten av tallriken. Häll på grytan runt om rispucken och toppa riset med de krispiga grönsakerna och extra koriander.
  • Annonser

    Kommentera

    Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

    WordPress.com Logo

    Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

    Google-foto

    Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

    Twitter-bild

    Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

    Facebook-foto

    Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

    Ansluter till %s