En krispig, het och snygg sallad som kan stå för sig själv eller på buffébordet.
Sallad
- 5 st pak choi
- 4 salladslökar
- 2 st större morötter
- ett knippe Kinesisk selleri alternativt 2 st stjälkselleri
- 1 gurka
- 1/3 kruka koriander
- 500 g shiitake
- 2 vitlöksklyftor
- 1/3 chili
- Rostade skalade sesamfrön
Dressing
- 1 dl ljus sojasås
- 1 dl kaprisspad
- 2 msk mirin
- 1 pressad lime
- 1/2 tsk sesamolja
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 chili
- 1/2 salladslök
- en stjälk koriander
Blanda vätskorna till dressingen i en skål. Tillsätt finhackad vitlök, chili, salladslök och koriander.
Hacka pak choi grovt. Skär gurka och morötter tunt i långa bitar, gärna med mandolin. Finhacka selleri. Häll över dressingen och masera in i all sallad. Strö över hackad koriander. Stek därefter shiitake i en het stekpanna med olivolja tills svampen fått färg. Tillsätt mot slutet finhackad chili och vitlök. Häll över salladen. Rosta sesamfrön snabbt i en torr panna och strössla över salladen.
Göttigött!
GillaGillad av 1 person