Amerikanska pannkakor

Chokladpannkakor
En favorit för både stora och små – amerikanska pannkakor. Här i två varianter, choklad- och vaniljsmaksatta. Receptet ger totalt 8-10 pannkakor. 

Amerikanska pannkakor

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 dl havregrädde 
  • 3 dl havremjölk
  • 1 msk kakao
  • neutral olja att steka i

Blanda vetemjöl, bakpulver, strösocker och vaniljpulver i en bunke. Tillsätt havregrädde och havremjölk under vispning. För över hälften av smeten i en ny bunke och tillsätt där kakao för att göra chokladpannkakssmeten. Stek pannkakorna på medeltemperatur i en stekpanna. 

Förslag på tillbehör: frukt, bär, hackade nötter, lönnsirap, chokladsås eller vispad kokosgrädde.

Vaniljpannkakor

Lämna en kommentar