Gratinerat potatismos

Potatis, smör, ost, grädde och vitlök… känner du doften? Den där doften som kommer när du närmar dig en fransk restaurang och som är så ljuvlig. Vet du att gratinerat potatismos går att göra helt utan animaliska produkter? Det blir underbart gott!

Gratinerat mos,  4-6 portioner

  • 8 potatisar
  • 2 dl havregrädde
  • 1 msk veganskt smör (Naturli Vegan bredbart)
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 75 g riven smältbar veganost (Green Vie Mozzarella flavour)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och koka den mjuk. Mixa potatisen med övriga ingredienser och spritsa ut i ugnsfasta portionsformar. Ställ formarna på en plåt i ugnen i ca 10 min. Ställ in grillfunktion och gratinera ytterligare ca 5 minuter så att moset får fin yta.


Servera till exempelvis vegoschnitzel, bönbiff, seitanstek, oumph eller stekt ostronskivling. Samt någon god sås, t.ex. vegansk grönpepparsås.

Gratinerat potatismos med rostad grönkål, stekt ostronskivling och grönpepparsås

/Agnes

Lämna en kommentar