Regnbågsiscake

Den här kakan är frisk, färgglad och försvinnande god. Eftersom den är täckt av is måste den ätas direkt, så därför är det bra att den inte är så stor. Vi använde en 15 cm form, men för en större form kan receptet till själva cheesecaken fördubblas. 

Regnbågsisen räcker till att dekorera tårtan och resterna kan serveras på sidan till kakan.

Cheesecake

  • 6 digestivekex 
  • 40 g kokosolja
  • 1 Oatly På mackan eller motsvarande vegansk cream cheese
  • 1/2 lime 
  • 1 dl florsocker
  1. Mixa digestivekexen i en matberedare eller en mixer tillsammans med kokosoljan. Pressa ut mixen i en 15 cm bred tårtbotten. Ställ i kylen i ca 30 min.
  2. Pressa saften av en halv lime.  Vispa med en ballongvisp ”På mackan” tillsammans med florsockret och limesaften. Bred ut röran på den kylda tårtbotten. Ställ i kylen. 

Regnbågsis

  • 4 dl vatten
  • 2 lime
  • 2 dl socker 
  • 1 dl frysta blåbär
  • 1 dl frysta jordgubbar
  • 1 dl fryst mango
  • 1 dl mynta och/eller citronmeliss 
  • 1/2 dl blodapelsin + 1 msk morot
  1. Gör en sockerlag genom att blanda vatten och socker i en kastrull. Värm lagen och rör tills sockret löst sig. Pressa i limen
  2. För varje is, ta 1 dl av sockerlagen och 1 dl bär/frukt/krydda och mixa. I receptet använder vi oss av fem olika smak- och färgsättningar. Blåbär blir mörklila, jordgubbar röd, morot och blodapelsin orange, mango gul och mynta grön.
  3. Frys regnbågsisen i enskilda lådor i minst 4 h. 
  4. Ta ut regnbågsisen precis innan servering och riv isen med en gaffel och strö den över cheese-caken.  

Lämna en kommentar