Polkabeta med riven pepparrot på frasigt tunnbröd


För många år sedan hade jag en period när jag var helt torsk på pepparrot. Och nu när vi hade en massa polkabetor så var det givit att de skulle tillagas i kombination med pepparrot. Så det blev ett parti snittar som var grymt goda till ett par glas skumpa!

Ingredienser 

  • 2 polkabetor 
  • 2 ark mjuka tunnbröd
  • Ifraise
  • Färsk pepparrot
  • Några strån gräslök
  • Flingsalt
  • Olivolja 

Skär ca 5*5 cm stora bitar av tunnbröden. Stek i stekpanna hastigt i olivolja på båda sidor. Strö över lite flingsalt. Skär polkabetorna tunt med kniv eller mandolin. Stek i olja på medelhög temperatur tills betorna blivit krispiga. Sprid lite Ifraise på varje tunnbrödsbit och lägg på en polkabeta. Riv därefter över pepparrotströ och eventuellt lite flingsalt. Dekorera med gräslök.

Polkasnittarna passar utmärkt ihop med AuberginesnittarL*xsnurror och bubbel.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s