Nyttig vegansk raw-food-sallad. Kanske låter lite småtrist i vissas öron. Men den här salladen med bas av fänkål, broccoli, blomkål och äpple är allt annat än tråkig. Örtmarinaden där sötman i äpplet möter citronens syra är pricken över i:et.
Recept
- 1/2 citron
- 1 dl olivolja
- 2 tsk flingsalt
- 1/2 dl dill
- 1/2 dl timjan
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 chili
- 1/2 äpple
- 1 broccoli
- 1/2 fänkål
- 1/4 huvud blomkål
- 5 rädisor
- 1 rödlök
- Börja med örtmarinaden. Pressa citron i en bunke och blanda med olivolja, salt, finhackad dill, vitlök och timjan.
- Skiva på längden tunna skivor av äpple, broccoli, fänkål, blomkål, rädisor och lök.
- Blanda salladen med marinaden.