Färgglad örtslungad sallad med äpple och fänkål

Nyttig vegansk raw-food-sallad. Kanske låter lite småtrist i vissas öron. Men den här salladen med bas av fänkål, broccoli, blomkål och äpple är allt annat än tråkig. Örtmarinaden där sötman i äpplet möter citronens syra är pricken över i:et.

Recept

  • 1/2 citron
  • 1 dl olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 1/2 dl dill
  • 1/2 dl timjan
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 chili
  • 1/2 äpple
  • 1 broccoli
  • 1/2 fänkål
  • 1/4 huvud blomkål
  • 5 rädisor
  • 1 rödlök
  1. Börja med örtmarinaden. Pressa citron i en bunke och blanda med olivolja, salt, finhackad dill, vitlök och timjan.
  2. Skiva på längden tunna skivor av äpple, broccoli, fänkål, blomkål, rädisor och lök.
  3. Blanda salladen med marinaden.

Lämna en kommentar